Over Ons

Brouwerij Vergist is ontstaan uit de vriendschap tussen Chris en Ronny en hun gemeenschappelijke vriend Bier.

Na jarenlang onderzoek in diverse cafe's in en rondom Arnhem, excursies met Biercafe 't Moortgat naar België, vele bezoeken aan Rinse van Slijterij van Pernis en diverse andere biergerelateerde locaties, besloten wij op een regenachtige zondagmiddag in 2017 dat het tijd werd om eens zelf te gaan brouwen!  

Als eerste werd er een starterspakket besteld, een soort brouwen voor Dummies. Emmers, roerstok, meetapparratuur en een blik met Wort. Na een tijd met blikken Wort geëxperimenteerd te hebben, werd het tijd om aan het echte werk te beginnen. Volledig zelf brouwen!

Omdat brouwen en bier drinken vooral leuk is met een gezelschap, is de gedachte ontstaan om een bierdeelhouderschap te starten. 12 vrienden werden uitgenodigd om bierdeelhouder te worden, als tegenprestatie ontvingen zij hiervoor een aantal Zuupies, het ruilmiddel van de brouwerij.

Zuupies zijn in te ruilen voor Bier. Hoe mooi is dat!

Een Arsegan easybrew 30 brouwketel is aangeschaft, flessen verzameld en schoongemaakt, granen, hop, gist uitgezocht, gistkast in elkaar geknutseld en we kunnen aan de slag!

Met vallen en opstaan zijn de 1e bieren uit de ketel gekomen. Ze worden beter en beter  (we zeggen het maar zelf...) en het enthousiasme wordt alleen maar groter.

Sajsson de Ron,  Swert, Zopie, want de koek is op, Man die Rijn!  Dat er nog maar vele prachtige bieren  mogen volgen!

Proost, Salut

Chris en Ronny